بحث:شبکه ملی اطلاعات
افزودن مبحثرد کردن جدول تا شروع بحثها |
اینجا یک صفحهٔ بحث برای گفتگو پیرامون بهبود مقاله شبکه ملی اطلاعات است. اینجا انجمن نیست که راجع به موضوعهای عمومی پیرامون موضوع مقاله گفتگو کنید. |
سیاستهای مقاله
|
یافتن منابع: گوگل (کتابها · اخبار · روزنامهها · آکادمیک · تصاویر آزاد · ارجاعات وپ) · اخبار آزاد · جیاستور · نیویورک تایمز · کتابخانه وپ |
این مقاله با درجه کیفیت متوسط و اهمیت متوسط دارای امتیاز ۱٬۳۳۵ در ویکیپروژه نسخهٔ آفلاین است.
جزئیات بیشتر
|
این مقاله برای مقالهٔ خوب نامزد شده بود. نتیجهٔ بحث چنین بود: به عنوان مقالهٔ خوب انتخاب نشود. |
ایا واژه اینترنت ملی غلط نیست؟
اساسا اینترنت برای کل جهان تعریف نمیشود؟
ایا واژه اینترانت مناسب تر نیست؟ شبكه ملي اطلاعات اسم درست و مصوب اين شبكه است. Rajabi.abolghasem (بحث) ۶ نوامبر ۲۰۱۳، ساعت ۰۵:۴۸ (UTC)
من در مصاحبه ای از وزیر مخابرات شنیدم که بر اساس همین موضوع کل قضیه اینترنت ملی را رد کرد!؟ Mntkal (بحث) ۱۵ ژوئن ۲۰۱۲، ساعت ۱۸:۰۰ (UTC)
شبکه ملی
[ویرایش]اگر آخرین حرف های تقی پور و همچنین متن قانون پنجم توسعه رو بخونید می بینید که تبیان و تبلیغات اسلامی هیچ کاره بوده این وسط بهتره مطلب اصلاح بشه گستهم (بحث) ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۰:۳۹ (UTC)
- بله ظاهراً دو مبحث اینترنت ملی و اینترانت ملی با هم خلط شدهاند. --دالبا(گفتگو) ۳ مهر ۱۳۹۱/ ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۴۵ (UTC)
- فعلاً جملهٔ اول مقاله یعنی:
پروژهای که توسط سازمان تبلیغات اسلامی راهاندازی شدهاست. در این پروژه موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان اینترانتی را در اکثر شهرهای کشور راه اندازی نمودهاست و قرار است کمکم با اتصال تمام شهرهای کشور به هم یک اینترانت سراسری ایجاد شود.[۱]
- ↑ «اینترانت تبیان». موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان. دریافتشده در ۰۵ ژانویه ۲۰۱۲. تاریخ وارد شده در
|تاریخ بازدید=
را بررسی کنید (کمک)
- را حذف کردم ولی فکر میکنم عنوان مقاله هم مشکل دارد (اینترنت ملی، شبکهٔ ملی، ملیشدن اینترنت، و… عنوانهایی هستند که بیشتر در منابع رسانهای استفاده شدهاند). --دالبا(گفتگو) ۳ مهر ۱۳۹۱/ ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۵۲ (UTC)
اصلاح مطالب و ساختار
[ویرایش]@Rajabi.abolghasem: سلام. با توجه به افتتاح شبکه ملی اطلاعات کوشیدم قدری مقاله را اصلاح کنم. لطفا اگر پیشنهادی دارید بفرمایید.--سید (بحث) ۲۹ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۵:۳۰ (UTC)
- @Rajabi.abolghasem: یک مشکلی که مقاله دارد استناد به اطلاعات قدیمی است. برای نمونه بخش پرسش ها بر اساس این سند[۱] تهیه شده است که ظاهرا مربوط به قبل از تأسیس شورایعالی فضای مجازی می باشد.--سید (بحث) ۲۹ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۶:۴۶ (UTC)
- خطا در الگو:پاسخ به: ورودی دارای نویسههای ممنوعه است. منبعی که ذکر کردید قدیمی است اما قدمتش مانع توضیح مفهوم نیست. بعضی قسمت ها را توضیح می دهد اما همه سوالات را پاسخ نمی دهد. Rajabi.abolghasem (بحث) ۲۹ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۷:۱۲ (UTC)
- بله، اما متاسفانه روی اینترنت منبع جدیدتری نیافتم.--سید (بحث) ۲۹ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۷:۱۵ (UTC)
- @Rajabi.abolghasem: فکر کنم [۲]این بروزترین چیزی باشه که رو وب هست.--سید (بحث) ۲۹ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۷:۳۳ (UTC)
- بله، اما متاسفانه روی اینترنت منبع جدیدتری نیافتم.--سید (بحث) ۲۹ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۷:۱۵ (UTC)
پرسش های متداول
[ویرایش]این بخش اولا کلا کپی کاری است و نقض حق تکثیر است، ثانیا مخالف شیوه نگارش مقالات است، لذا آن را بازنویسی می کنم.--سید (بحث) ۲۹ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۷:۳۶ (UTC)
- در بخش ویژگی ها، ابتدا یک روایت به زبان ساده با بازنویسی پرسش های متداول نوشتم، سپس بخش توضیحات فنی را از قسمت تعریف و الزامات به آن منتقل کردم و مطالبی از دو منبع نسبتا فنی سازمان فناوری اطلاعات و مرکز ملی فضای مجازی می افزایم.--سید (بحث) ۳۱ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۵:۴۲ (UTC)
تغییر ساختار
[ویرایش]@Rajabi.abolghasem: @Huji: من فکر می کنم تجارب دیگر کشورها و پیشینه باید قبل از تعریف و الزامات قانونی بیاید. ضمن آنکه تعریف و الزامات نیز باید کنار بخش ویژگی ها بیاید.--سید (بحث) ۳۱ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۵:۴۱ (UTC)
- معمولا هر چیز اول تعریف می شود و بعد به نمونه های دیگر یا مشابهش اشاره می شود.شبکه ملی اطلاعات قبل از هر چیز یک مسئله حقوقی است. وگرنه زیرساخت و اینترانت که همه کشورها دارند.آن چیزی که قانون گذار تکلیف کرده است مفهوم شبکه ملی اطلاعات را شکل می دهد. وقتی مفهوم شناسایی بشود می توان در عبارت های فنی جست و جو کرد که کدام مفهوم مشابه در حوزه شبکه و فاوا و یا کدام زیرساخت فنی در کشورهای دیگر به این مفهوم شبیه تر هستند. بنابراین به نظر من ساختار باید به این صورت باشد. Rajabi.abolghasem (بحث) ۳۱ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۷:۰۴ (UTC)
اما موافقم که الزامات قانونی و ویژگی های فنی خوب است کنار هم بیاییند. Rajabi.abolghasem (بحث) ۳۱ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۷:۱۵ (UTC)
- آن چیزی را که شما می فرمایید را می توان به لید افزود. اما در خصوص ساختار، مشکل این است که ما با یک مفهوم روشن که از اول به همین صورت باشه، مواجه نیستیم. بلکه یک پدیده در حال تغییر است و نمونه های دیگر و تاریخچه نشان می دهد که ما از کجا به اینجا رسیده ایم.--سید (بحث) ۳۱ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۷:۳۶ (UTC)
تاریخچه
[ویرایش]آقا، چرا ما تو فارسی آینده در گذشته ای که دلالت بر استفهام تعجبی انکاری داشته باشه نداریم!!!--سید (بحث) ۳۱ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۹:۵۷ (UTC)
- داریم! شما انگلیسیاش را بنویسید من فارسیاش را (که البته دیگر مرسوم نیست) مینویسم. — حجت/بحث ۳۱ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۱۲:۴۳ (UTC)
- @Huji: این عزیزان مسئول در بدو خدمت گفته اند می خواهیم بترکانیم، آخر دوره خدمتشان گفته اند مگر نمی بینید ترکیده است. بعد از اینکه در جایی دیگر مشغول شده اند به مدیران جدید فرموده اند پس چرا نمی ترکانید...!!! من می خواهم حال کسی را بازگو کنم که با آینده در گذشته ای که دلالت بر استفهام تعجبی انکاری داشته باشه بپرسد آخر مگر قبلا نترکیده بود!!!--سید (بحث) ۱ سپتامبر ۲۰۱۶، ساعت ۱۱:۳۰ (UTC)
تحقیق دست اول
[ویرایش]@Rajabi.abolghasem: برخی از موارد که خیلی هم فنی و خوب است نیازمند منبع معتبر می باشد نظیر [۳] (که منبعش محتوا را تایید نمی کند) و [۴]--سید (بحث) ۳۱ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۱۰:۲۲ (UTC)
خوبیدگی
[ویرایش]@Huji: سلام. به نظرت قبل از طرح مقاله برای خوبیدگی چه اصلاحاتی باید انجام دهیم؟--سید (بحث) ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۶، ساعت ۰۸:۵۴ (UTC)
- شرمنده هنوز فرصت نکردهام بررسی کنم. ممکن است دو هفته دیگر دوباره سراغ این بیاییم؟ الان قدری سرم شلوغ است — حجت/بحث ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۶، ساعت ۲۳:۴۲ (UTC)
اینترنت پاک و اینترنت حلال
[ویرایش]@Huji: این دو واژه در دولت قبل مورد استفاده قرار گرفت اما چارچوب آن و نسبتش با شبکه ملی اطلاعات در رسانه ها تبیین نشد. البته تا جایی که من می دانم آقای تقی پور «اینترنت پاک» را به عنوان معادلی بومی برای Safer internet [۵] به کار می برد. اینترنت حلال هم بیشتر ناظر به محتوا بود و نه زیرساخت. با این اوصاف آیا لازم است این دو موضوع در مقاله ذکر شود. ضمن آنکه در غیاب اطلاعات معتبر ، منابع مختلف هم درباره نسبت اینها فقط گمانه زنی کرده اند.--سید (بحث) ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۶، ساعت ۱۷:۴۴ (UTC)
- به نظر من باید در همین حد که بالاتر گفتید اشاره شود که گاهی برخی از مسئولین در بحثهای مرتبط با شبکه ملی اطلاعات، از اصطلاحاتی نظیر «اینترنت پاک» یا «اینترنت حلال» استفاده کردهاند اما در متون رسمی چنین اصطلاحاتی به کار گرفته نشدهاند و تعریف آنها مشخص نیست.
- وزنی بیشتر از اشاره نباید به اینها داد چون تا جایی که من دنبال کردم، اصطلاحاتی بودهاند که فقط در مصاحبهها و منابع خبری به کار رفتهاند نه در متون رسمی. — حجت/بحث ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۶، ساعت ۲۳:۴۳ (UTC)
- @Huji: @Rajabi.abolghasem: البته اینترنت پاک یک طرح اجرایی هم داشت، که من دارمش اما روی وب نیست. فقط در سخنرانی ها نبود. تا جایی دارم یک سرویس نظیر دیگر سرویس های شبکه بود. یعنی بستگی دارد که ما بخواهیم سرویس های شبکه را هم بیاوریم یا خیر. دو دیدگاه در تعریف شبکه هست. یک دیدگاه
که فعلا رسمیت داردشبکه را محدود به زیرساخت ها می کند لذا ایمیل ملی و موتور جست و جوی ملی و اینترنت پاک و نظایر آن جزو شبکه نیست بلکه سرویس هایی بر بستر شبکه است. اما دیدگاه دیگری هم هست که اینها را جزوی از شبکه می داند. مثلا در رسانه های خارجی مثل بی بی سی وقتی بحث از این سرویس ها می کند آنها را به شبکه ملی اطلاعات/اینترنت ملی پیوند می زند.--سید (بحث) ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۶، ساعت ۰۴:۲۳ (UTC)
- @Huji: @Rajabi.abolghasem: البته اینترنت پاک یک طرح اجرایی هم داشت، که من دارمش اما روی وب نیست. فقط در سخنرانی ها نبود. تا جایی دارم یک سرویس نظیر دیگر سرویس های شبکه بود. یعنی بستگی دارد که ما بخواهیم سرویس های شبکه را هم بیاوریم یا خیر. دو دیدگاه در تعریف شبکه هست. یک دیدگاه
اگر به سایت آقای مکارم شیرازی دقت کنید، ایشان استفاده از اینترنت پرسرعت «فاقد فیلترینگ» را جایز نمیدانند. لطفا در متن ذکر بفرمایید تا سوء تفاهمها برطرف شود.Emehri (بحث) ۳۱ ژوئیهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۲۲:۴۳ (UTC)
پیوندهای خارجی اصلاح شدند (اکتبر ۲۰۱۹)
[ویرایش]سلام همکاران ویرایشگر.
من بهتازگی ۲ پیوند خارجی موجود در شبکه ملی اطلاعات را اصلاح کردم. لطفاً ویرایشم را بازبینی کنید. اگر پرسشی دارید یا میخواهید ربات پیوندها یا چند صفحه را نادیده بگیرد، لطفاً این راهنمای ساده را برای دریافت اطلاعات بیشتر ببینید. من تغییرات زیر را انجام دادم:
- بایگانی https://web.archive.org/web/20160917053245/http://www.irna.ir/fa/NewsPrint.aspx?ID=396295 به http://www.irna.ir/fa/NewsPrint.aspx?ID=396295 افزوده شد.
- بایگانی https://web.archive.org/web/20160913220329/http://itmen.ir/index.aspx?pid=10317&articleid=98443 به http://itmen.ir/index.aspx?pid=10317&articleid=98443 افزوده شد.
- برچسب
{{پیوند مرده}}
به http://asnad.cra.ir/Public/Documents/Details/32b43eb7-b048-e611-80c8-005056874efe اضافه شد. - برچسب
{{پیوند مرده}}
به http://vlib.itrc.ac.ir/parvan/resource/7899/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D9%86%DA%AF%D8%B1%D9%8A_%D9%85%D9%81%D8%A7%D9%87%D9%8A%D9%85_%D8%B4%D8%A8%D9%83%D9%87_%D9%85%D9%84%D9%8A_%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA اضافه شد.
لطفاً برای اصلاح خطاهای ربات به راهنما مراجعه کنید.
با احترام.—InternetArchiveBot (گزارش اشکال) ۲۳ اکتبر ۲۰۱۹، ساعت ۰۰:۴۹ (UTC)
هزینه طرح
[ویرایش]عبارت «این طرح تا سال ۱۳۹۸ حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان هزینه در بر داشتهاشت» محل تردید است. اگر یورونیوز درست حساب کرده باشد احتمالا بودجه های سنواتی تحت عنوان شبکه ملی در یک دهه اخیر را جمع زده است اما مشکل این روش محاسبه آن است که اولا همه این مبلغ مصوب تخصیص نمی یابد و ثانیا همه مبلغ تخصیص یافته صرف این پروژه نمی شود. لذا عبارت باید دقیق تر نوشته شود. مثلا این قدر بودجه برای این طرح مصوب شده است. --سید (بحث) ۲۳ نوامبر ۲۰۱۹، ساعت ۰۹:۴۲ (UTC)
- @Huji و Rajabi.abolghasem: سلام. این ادعا به نظرم مناقشه برانگیز است. اولا به دلایل متعدد از جمله محرمانه و خارج از شمول بودن بودجه شرکت ارتباطات زیرساخت کسی نمی داند واقعا چقدر در این حوزه هزینه می شود. ثانیا بودجه مصوب برنامه ها و ردیف های مرتبط با شبکه ملی لزوما کامل تخصیص نمی یابد و یا انکه وزارتخانه آن را صرف امور جاری نظیر پرداخت حقوق کارمندان نامرتبط با موضوع می کند. ثالثا بخشی از این بودجه برای توسعه زیرساخت ارتباطی که بین شبکه ملی و اینترنت مشترک است هزینه شده است. رابعا مشخص نیست بخش خصوصی در حوزه هایی نظیر توسعه خدمات پایه کاربردی چقدر هزینه کرده است. --سید (بحث) ۲۶ دسامبر ۲۰۱۹، ساعت ۰۳:۴۰ (UTC)
پیوندهای خارجی اصلاح شدند (نوامبر ۲۰۱۹)
[ویرایش]سلام همکاران ویرایشگر.
من بهتازگی ۱ پیوند خارجی موجود در شبکه ملی اطلاعات را اصلاح کردم. لطفاً ویرایشم را بازبینی کنید. اگر پرسشی دارید یا میخواهید ربات پیوندها یا چند صفحه را نادیده بگیرد، لطفاً این راهنمای ساده را برای دریافت اطلاعات بیشتر ببینید. من تغییرات زیر را انجام دادم:
- بایگانی https://web.archive.org/web/20160912034934/http://ito.gov.ir/national-information-network به http://ito.gov.ir/national-information-network افزوده شد.
لطفاً برای اصلاح خطاهای ربات به راهنما مراجعه کنید.
با احترام.—InternetArchiveBot (گزارش اشکال) ۲۸ نوامبر ۲۰۱۹، ساعت ۲۲:۲۷ (UTC)
پیوندهای خارجی اصلاح شدند (دسامبر ۲۰۱۹)
[ویرایش]سلام همکاران ویرایشگر.
من بهتازگی ۱ پیوند خارجی موجود در شبکه ملی اطلاعات را اصلاح کردم. لطفاً ویرایشم را بازبینی کنید. اگر پرسشی دارید یا میخواهید ربات پیوندها یا چند صفحه را نادیده بگیرد، لطفاً این راهنمای ساده را برای دریافت اطلاعات بیشتر ببینید. من تغییرات زیر را انجام دادم:
- بایگانی https://web.archive.org/web/20150910040245/http://farsi.khamenei.ir/message-content?id=30658 به http://farsi.khamenei.ir/message-content?id=30658 افزوده شد.
لطفاً برای اصلاح خطاهای ربات به راهنما مراجعه کنید.
با احترام.—InternetArchiveBot (گزارش اشکال) ۸ دسامبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۱:۵۵ (UTC)
تعریف و تمجید بسیار از شبکه ملی اطلاعات
[ویرایش]سلام خدمت ویکی نویس های زحمت کش. حقیقتا چون قبلا خودم هم ویرایش های دیگری(باحساب دیگر) داشتم، میدانم سیاست ویکی بر بی طرفی است. و از طرفی شبکه ملی اطلاعات همان نسخه ایرانی شده ی دیوار آتش بزرگ چین هست که در چین دسترسی خیلی از ویکی نویس های آن کشور را به ویکی پدیا قطع کرد و با روند فیلترینگ در ایران و تعداد زیاد سایت های فیلترشده اصلاً بعید نیست که این روند برای ویکی فارسی هم اتفاق بیافتد. همچنین دوستان قدیمی به یاد دارند قبل از آنکه ویکی فارسی روی https بیاید، چقدر راحت ایران صفحات را دلخواه فیلتر میکرد.
اما سوال اصلی اینجاست باتوجه به این روند که در بالا توضیح دادم، این مقاله بیش از حد تعریف و تمجید از شبکه ملی اطلاعات و این همه فیلترینگ نشده است. نباید از روند سرکوب و خفقان حمایت کرد. شاد و پیروز باشید. Arash0p (بحث) ۲۴ اوت ۲۰۲۰، ساعت ۰۹:۲۲ (UTC)
⬤برچسب بروزرسانی______ ار.تش سایبری در ویکیپدیا؟
[ویرایش]سلام. اول که مقاله خوندم فکر کردم ارتش سایبری ایران یا سپاه این مقاله نوشته..... واقعا نمیدونم چرا اینقدر از شبکه ملی اطلاعات تحسین شده و بعد برچسب بروزرسانی زدید، اگر اینگونه است بروزرسانی نشه بهتره تا اینقدر ستایش بشه. اصلا باورم نمیشه این مقاله توسط خود مردم عادی نوشته شده باشه. ★▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓★ شاید فراموش شده که زمان قطع اینترنت و وصل شدن شبکه ملی اطلاعات،،، چقدر در ویکیپدیا فارسی مقاله های ربات ها و خرابکاران زیاد شده بود..... و یک مشکل خیلی بزرگ بعد از وصل اومدن اینترنت به وجود اومد تا اون همه ویرایش درست بشه. هنوزم باورم نمیشه مردم عادی اینقدر کم حافظه شده باشند که چه بلایی سرشان آمده. موفق باشید. Sanaz 9999 (بحث) ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۰، ساعت ۰۴:۰۹ (UTC)
علت بد بودن ایران با آمریکا
[ویرایش]تلاش برای ادامه حکومت دیکتاتوری از راه حواس پرت کردن ذهن ها؟ 91.133.230.0 ۱۹ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۹:۴۷ (UTC)
رسانه های مزدور رژیم
[ویرایش]رسانه هایی مانند مشرق نیوز فارس اقتصاد ایرنا ایسنا خبرنگاران جوان و.... هر رسانه داخلی ای که سعی در منحرف کردن ذهن شما داشت مزدور رژیم است به مطالب آنها در مورد غرب و... توجه نکنید موفق باشید 91.133.230.0 ۱۹ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۹:۵۲ (UTC)